Geplaatst op: 20-11-2017 om 21:23 uur
Laatst gewijzigd op: 18-12-2017 om 10:31 uur

Juni 2016

 

Met de volgende onderwerpen:

Terugblik netwerkdag GHOR

Vrijdag 27 mei vond de landelijke GHOR netwerkdag plaats in Kennemerland. Deze dag, georganiseerd door GGD Kennemerland en GGD GHOR Nederland, werd door circa 140 personen bezocht. 

Evaluatie terroristische dreiging internationale trein

Dinsdagochtend 22 maart 2016 vond een terroristische aanslag plaats op vliegveld Zaventem in Brussel. Ook vond een bomaanslag plaats in het metrostation Maalbeek. Direct daarna stond alles en iedereen ook in Nederland op scherp nu de terroristische aanslagen zo dichtbij kwamen.

Evaluatie incident met verdacht pakketje

Op dinsdagavond 12 april is er een GRIP 2-alarmering afgegeven in verband met mogelijke terreurdreiging op Schiphol. Er werd toen een man met rugzakken gesignaleerd ter hoogte van het Sheraton Hotel bij parkeergarage 1 op Schiphol, die riep dat hij een terrorist was. Nadat een politiehond aansloeg bij één van de rugzakken werd er direct gealarmeerd en opgeschaald naar GRIP 2.  

Geslaagde bijeenkomst zorgcontinuïteit

GHOR Kennemerland heeft ervaring met crisisteams en het voeren van regie op informatie en incidenten. Voor de meeste zorginstellingen is dit nieuw. Daarom heeft GHOR Kennemerland half april alle regionale zorginstellingen uitgenodigd om te laten zien hoe de GHOR hiermee omgaat.  

Veiligheidsregio en Schiphol oefenen samen

Een mogelijke kaping of gijzeling is één van de scenario’s in het Crisisbestrijdingsplan Schiphol. Hoe de hulpdiensten van de Veiligheidsregio en Schiphol in dergelijke crisisomstandigheden zo goed mogelijk samenwerken werd beoefend in de grote multidisciplinaire oefening “Final strike”.