Geplaatst op: 11-04-2023 om 15:50 uur
Laatst gewijzigd op: 20-04-2023 om 11:09 uur

Nieuwe spin in het web binnen het GHOR-team

Miranda Boersma is begin januari 2023 gestart bij het secretariaat van GHOR Kennemerland. Zij ondersteunt daar onder meer het team Vakbekwaamheid en doet het secretariaat voor het cluster Crisisondersteuning & Opleiding, waar de GHOR deel van uit maakt. Miranda is geboren in Heemskerk en groeide op in de IJmond.

Wat is je achtergrond?
‘Ik deed de studie Sociaalpedagogisch Werk en heb daarna ruim acht jaar bij Heliomare als klassenassistent gewerkt, met meervoudig gehandicapte kinderen, intensief en interessant werk. Daarnaast heb ik in de thuiszorg gewerkt en was ik betrokken bij de weekendopvang van autistische kinderen. Daarna heb ik een overstap gemaakt naar het gevangeniswezen, maar toen mijn opleiding was afgerond werd de detentiecapaciteit bij Justitie onverwacht ingeperkt. Ik ben toen bij een Amerikaans vastgoedbedrijf aan de slag gegaan als fraude-analist, maar de zorg bleef trekken. Dus ging ik bij de RAV Hollands-Midden aan de slag. Hier heb ik onder meer als ambulancechauffeur gewerkt en administratief werk gedaan. En nu dus bij de GHOR, met veel contacten in de acute en niet acute zorg’.

Wat spreekt je aan in je baan?
‘Ik ben blij dat ik weer in de buurt van de wereld van de zorg werk. De afgelopen maanden heb ik al ervaren hoe breed het GHOR-netwerk is binnen de zorg in de regio. Mijn dagelijks werk zit vol afwisseling; een mooie mix van secretarieel en administratief werk en bijeenkomsten organiseren. Daarbij werk ik samen met GHOR en GGD-collega’s en mensen uit de acute en niet acute zorg’.

Hoe is de sfeer?
‘Binnen het team van GHOR Kennemerland heerst een open werksfeer en men is heel betrokken bij het brede werkgebied. Interessant is dat ik nu van dichtbij zie hoe bijvoorbeeld Vakbekwaamheid oefeningen voorbereidt voor crisisfunctionarissen, zowel voor de witte kolom als de multipartners. Zelf hoop ik binnenkort te starten met de opleiding Operationeel Medewerker GHOR en ik krijg daar alle ruimte voor. Op die manier hoop ik zelf ook onderdeel te worden van onze crisisorganisatie’, besluit Miranda.

Foto Miranda Boersma
Foto: Evelien Henstra.