Geplaatst op: 14-04-2023 om 13:03 uur
Laatst gewijzigd op: 24-04-2023 om 13:46 uur

Nieuw bij Vakbekwaamheid: Lieke Simons

Sinds begin januari 2023 werkt Lieke Simons fulltime als opleider en trainer bij Vakbekwaamheid. Zij is binnen het team Vakbekwaamheid ook aanspreekpunt voor het Hoofd Ondersteuning Geneeskundige Zorg (HON GZ). Lieke werkte lang bij de nationale politie. ‘Voor mij is de geneeskundige en gezondheidskundige wereld nieuw, maar wat betreft crisisbeheersing zie ik zeker overeenkomsten’, vertelt Lieke.

Na het voortgezet onderwijs in Hoorn startte zij in de noodhulp van de politie in de IJmond. Na ruim 5 jaar maakte zij de overstap naar de Meldkamer van de politie, waar Lieke ruim 10 jaar werkte als meldkamercentralist. ‘Ik heb mijn baan als meldkamercentralist gecombineerd met een piketfunctie bij de Mobiele Eenheid. Dat kon goed omdat het werk in elkaars verlengde ligt.

Ook ‘buiten’ operationeel aan het werk

Lieke: ‘Voor mijn crisisfunctie bij de Mobiele Eenheid zat ik met de dienstdoend commandant in een commando-voertuig van waaruit ik de verschillende specialisme binnen de Mobiele Eenheid aanstuurde. En had ik een technische taak met o.a. C2000. Ook heb ik als ondersteuner deel uitgemaakt van het z.g. SGBO, de Staf Grootschalig Bijzonder Optreden. Het SGBO komt onder meer in beeld bij evenementen, rampen en crisissen. Zowel binnen een SGBO als met de Mobiele Eenheid heb ik dan ook behoorlijk wat operationele ervaring opgedaan door de jaren heen’.

En nu bij de GHOR?

‘Ja, opnieuw in een dynamische omgeving. Al vrij snel kon ik meedraaien bij het voorbereiden en mede-organiseren van oefeningen. Zo heb ik al bij een aantal oefeningen de responscel bemand en ben nu mede-trekker voor een aantal CoPI-oefeningen in juni a.s. Wat mij opvalt, is de grote saamhorigheid binnen het team. De collega’s lieten blijken dat ze heel blij waren dat ik bij het team kwam en er lag een duidelijk kader om snel te kunnen worden ingewerkt’.

Wat doe je naast het werk?

‘Ik ben dol op paarden en heb een eigen paard. Ook ben ik paardencoach. Daarnaast hou ik ervan mijn grenzen op te zoeken en doe ik onder meer mee aan de Vierdaagse van Nijmegen. En een bootcamp vind ik ook altijd erg leuk om te doen. Mijn ervaring is altijd dat je meer kunt dan je denkt. Dat geldt eigenlijk voor alles’, besluit Lieke.

Lieke Simons
Foto: Evelien Henstra.