Geplaatst op: 01-04-2019 om 13:34 uur
Laatst gewijzigd op: 03-04-2019 om 11:41 uur

Interregionale netwerkmiddag voor 7 GHOR bureaus; snel en wendbaar netwerken ....

Maandagmiddag 18 maart 2019 organiseerde GHOR Noord-Hollland Noord de Netwerkdag GHOR voor de z.g. Noord-West 7 (NW7) op de marinehaven in Den Helder. NW7 is een samenwerkingsverband van de GHOR-teams van de veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Flevoland, Gooi- en Vechtstreek, Kennemerland, Noord-Holland Noord, Utrecht en Zaanstreek-Waterland.

Doel van de netwerkmiddag was om elkaar op een informele manier beter te leren kennen zodat we daar in ons dagelijkse werk profijt van hebben. De GHOR-medewerkers werden welkom geheten door Roel Takes, commandant van de marinebasis van Den Helder, René Menke (hoofd GHOR Noord-Holland Noord) en beleidsmedewerker Kenneth van Oossanen van Noord-Holland Noord.

Inschepen op marineschip

Tijdens de dag werd veel verteld over de civiel-militaire samenwerking en werden de GHOR-deelnemers langs de marinehaven geleid, waarbij zij uitleg kregen over het brede taakveld van de marine. Met een zeer snelle en wendbare sleepboot werd een korte rondvaart langs de vloot gemaakt. Verder was er onder meer een rondleiding in het fregat Zr. Ms. Van Speijk en een inkijkje in het ruim 30 meter hoge, overdekte scheepsdok en andere werkplaatsen van de marine. Ook een bezoek aan het Duikmedisch centrum bood een uitgebreide kijk op de kennis en kunde van dit marine-onderdeel bij de behandeling van duikongevallen. Dit centrum is landelijk hét expertisecentrum op dit terrein.

Tijdens deze bezoeken en tijdens de befaamde “blauwe hap” maaltijd was er volop tijd om te netwerken, wat zeker bijdraagt aan het versterken van de onderlinge banden.

Foto: Ruud de Graaf.