Geplaatst op: 08-08-2017 om 12:51 uur
Laatst gewijzigd op: 09-08-2022 om 13:27 uur

EHBO bij kinderen voor beroepskrachten

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus Eerste hulp bij ongelukken bij kinderen voor beroepskrachten in de kinderopvang is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig met en voor kinderen werkt. Deze cursus voldoet aan de eisen van de Wet Kinderopvang (wet IKK).

Inhoud cursus

  • Levensreddende handelingen verrichten bij kinderen
  • Hulp verlenen bij de meest voorkomende ongevallen.
  • Reanimatie en het gebruik AED volgens de richtlijnen van de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad)

Bijzonderheden

De cursus is Oranje Kruis gecertificeerd en wordt gegeven door een bevoegd docent. Deze cursus bestaat uit drie avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur en wordt afgesloten met een toets. Na afloop ontvang je een diploma EHBO bij kinderen van het Oranje Kruis.
Het is ook mogelijk deze cursus bij jouw bedrijf of organisatie in company door ons te laten verzorgen. Het minimale aantal deelnemers is dan 12 (maximaal 14). Wil je meer informatie over in company-cursussen neem dan even contact met ons op.

Kosten

€ 105,- pp incl. koffie, thee, en excl BTW.

Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden deze cursus. Klik hier voor meer informatie.

Het lesboek ISBN 978-90-77259-99-3 (zesde druk, eerste oplage, 2022) dien je zelf aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld via de site van het Oranje Kruis. Wel hebben wij gedurende de cursusdagen in het leslokaal inkijkexemplaren ter beschikking.

Herhaling EHBO voor beroepskrachten

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus herhaling Eerste hulp bij ongelukken(EHBO) bij kinderen is bedoeld voor iedereen die de basiscursus EHBO bij kinderen voor beroepskrachten in de kinderopvang heeft gevolgd. Om je diploma geldig te houden moet je elk jaar een herhalingscursus volgen om je kennis en vaardigheden op peil te houden.

Inhoud cursus

- Werking longen, hart en bloedsomloop
- Uitleg van de vitale functies (bewustzijn, ademhaling en circulatie)
- Reanimatie en verslikking
- Eerste hulp bij een groot aantal letsels of verwondingen, zoals wonden, botbreuken, kneuzingen en brandwonden
- EHBO-doos, wat zit er in en hoe gebruik je de middelen

Jaarlijks wordt er een extra onderwerp belicht.

Bijzonderheden

De cursus bestaat uit één avond van 19.00 uur tot 22.00 uur en wordt gegeven door een bevoegde docent. Iedere twee jaar wordt er een toets afgenomen.
Het is ook mogelijk deze cursus bij jouw bedrijf of organisatie in company door ons te laten verzorgen. Het minimale aantal deelnemers is dan 12 (maximaal 14). Wil je meer informatie over in company-cursussen neem dan even contact met ons op.

Kosten

- € 43,50,- pp incl. koffie, thee, en excl BTW.

Zorg dat je de meest actuele versie van het boek in je bezit hebt. Op dit moment is dat ISBN 978-90-77259-99-3 (zesde druk, eerste oplage, 2022). Heb je deze niet (meer) dan kun je hem bijvoorbeeld bestellen via de site van het Oranje Kruis. Wel hebben wij gedurende de cursusdagen in het leslokaal inkijkexemplaren ter beschikking.


Online inschrijven

Interesse in één van onze cursussen? Om de betreffende cursus te bekijken (data, tijden en locaties) of om je direct in te schrijven, kun je je hier online aanmelden.
Onze bevestigingsemail kan in je spambox terecht komen, hou deze dus in de gaten.

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze Cursusvoorwaarden.

Heb je al eerder een account bij ons ons aangemaakt dan kun je direct hier inloggen en je aanmelden.