Geplaatst op: 25-07-2017 om 16:02 uur
Laatst gewijzigd op: 16-09-2021 om 15:04 uur

Eerste hulp bij ongelukken - EHBO

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus Eerste hulp bij ongelukken (EHBO) is bedoeld voor mensen die opgeleid willen worden tot een gediplomeerd EHBO’er. De cursus duurt 3 dagen plus een dagdeel praktijkexamen.

Inhoud cursus

- De werking van longen, hart en bloedsomloop - Hulp bij bewustzijnsproblemen
- Hulp bij ademhalingsproblemen
- Hulp bij hartstilstand
- Eerste hulp bij een groot aantal letsels of verwondingen zoals wonden, botbreuken en verbrandingen
- EHBO-doos, wat zit er in en hoe gebruik je de materialen

Bijzonderheden

De bevoegde docent wordt bijgestaan door iemand die zo natuurgetrouw mogelijk het slachtoffer speelt: een lotusslachtoffer. Hierdoor ervaar je bij het oefenen hoe het er bij echte hulpverlening aan toe gaat. De GGD werkt volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis, dé belangenorganisatie in Nederland rond EHBO.

Kosten

- € 395,- pp incl. koffie, thee, lunch en examengeld (tenzij anders vermeld), excl BTW en lesboek

Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden deze cursus. Klik hier voor meer informatie.

Het lesboek (ISBN 9789006341263 (28e druk, 2021)) dien je zelf aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld via de site van het Oranje Kruis. Wel hebben wij gedurende de cursusdagen in het leslokaal inkijkexemplaren ter beschikking.

Herhaling EHBO

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus herhaling Eerste hulp bij ongelukken (EHBO) is bedoeld voor iedereen die de basiscursus heeft gevolgd. Om je kennis en competenties op peil te houden adviseren wij je elk jaar een herhalingscursus bij ons te komen volgen.

Inhoud cursus

De herhalingscursus EHBO is vooral praktijkgericht. Alle vaardigheden worden opnieuw geoefend en ieder jaar wordt een nieuw thema belicht. Tijdens deze dag worden de competenties getoetst.

Bijzonderheden

De herhalingscursus duurt één hele dag. De GGD werkt volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis, dé belangenorganisatie in Nederland rond EHBO en zorgt voor verlenging van het EHBO-diploma.

Kosten

Herhaling EHBO € 185- pp incl. koffie, thee en lunch en excl BTW Zorg dat je de meest actuele versie van het boek in je bezit hebt. Op dit moment is dat ISBN 9789006341263 (28e druk, 2021). Heb je deze niet (meer) dan kun je hem bijvoorbeeld bestellen via de site van het Oranje Kruis. Ook hebben wij gedurende de cursusdagen in het leslokaal inkijkexemplaren ter beschikking.

Online inschrijven

Interesse in één van onze cursussen? Om de betreffende cursus te bekijken (data, tijden en locaties) of om je direct in te schrijven, kun je je hier online aanmelden.
Onze bevestigingsemail kan in je spambox terecht komen, hou deze dus in de gaten.

Door je in te schrijven ga je akkoord met onze Cursusvoorwaarden.

Heb je al eerder een account bij ons ons aangemaakt dan kun je direct hier inloggen en je aanmelden.