Geplaatst op: 07-12-2020 om 14:34 uur
Laatst gewijzigd op: 20-04-2021 om 18:10 uur

Ik hou ook thuis afstand van jou

ik hou afstand van jou

 
 
 
 
 
 
 
 

Wist je dat ruim de helft van alle corona-besmettingen thuis plaatsvindt? En dat je handen wassen en afstand houden veel thuisbesmettingen kan voorkomen?

Maak jouw huis coronaproof

De meeste mensen willen zich aan de regels houden om coronabesmettingen te voorkomen. Maar dat is soms best lastig.

Een handig hulpmiddel hierbij is om de ‘IK HOU afstand VAN JOU’ poster op te hangen. Of om de 'WAS JE HANDEN MAAR BIJ MIJ'-sticker op je zeeppompje te plakken. Dan weet jouw bezoek dat jij je aan de corona-regels houdt. En dat jij wilt dat zij dat ook doen.

Bestel daarom 2 gratis stickers en/of 1 poster.

Hiermee kun je een coronabesmetting voorkomen. Lees hieronder meer over de maatregelen en hoe je de stickers en poster kunt gebruiken. 

Hou afstand van elkaar

Afstand houden van elkaar is belangrijk. Zo voorkom je dat het virus via de lucht een ander besmet.

Ben jij bijvoorbeeld verkouden? Dan is het verstandig dat je afstand houdt van je huisgenoten en je zo snel mogelijk laat testen.

Ook als de cv-monteur langskomt houd je afstand van elkaar. Het kan zijn dat diegene het virus bij zich draagt zonder dat hij of zij dat doorheeft.

Plak de ‘IK HOU afstand VAN JOU’-poster op je raam. Dan weten anderen dat jij je aan de corona-regels houdt. En dat jij wilt dat zij dat ook doen. Aan de binnenzijde staan de huisregels om jouw huis coronaproof te houden.

Bestel een gratis poster.

Poster ik hou afstand van jou op raamcorona, poster, ik hou afstand van jou

Was je handen vaak

Het is belangrijk dat je je handen wast zodra je binnenkomt.

Zo voorkom je dat je het virus van buiten mee naar binnen neemt. Handen wassen voorkomt ook besmetting van iemand die bij jou in huis is.

Help jezelf en de mensen die bij jou in huis komen eraan herinneren je handen te wassen. Zet bijvoorbeeld een flesje handdesinfecteermiddel bij je voordeur. Of plak een briefje met ‘Fijn dat je je handen wast’ op je wc-deur.

Stickers

Als je de ‘WAS JE HANDEN MAAR BIJ MIJ’-sticker hebt, kan je deze op je zeeppompje in de keuken plakken, of op de wc-deur. Dan weet iedereen dat jij graag wilt dat ze hun handen bij jou wassen. En blijft jouw huis coronavrij.

Bestel een gratis sticker.

 corona, ggd, was je handen maar bij mijcorona, ggd, was je handen maar bij mij

Verspreid liefde en plak de sticker

Je kan op nog meer momenten elkaar eraan herinneren om afstand te houden.

Bijvoorbeeld tijdens het appen, als je op de fiets zit of als je boodschappen doet. Plak de sticker 'IK HOU afstand VAN JOU' op zodat afstand van elkaar houden gemakkelijker wordt.

Bestel een gratis sticker.

corona, ggd, ik hou afstand van joucorona, ggd, ik hou afstand van jou