Leefstijl regio Kennemerland

De leefstijl van jongeren in Kennemerland is als volgt:

Bewegen Drie kwart van de leerlingen (75%) is lid van een sportvereniging. Twee derde van de leerlingen (67%) beweegt gemiddeld minstens één uur per dag. Verder zit ruim de helft van de scholieren (52%) gemiddeld meer dan twee uur per dag voor de tv en/of achter de computer (niet voor school).
Voeding Van de leerlingen gaat 15% minstens één dag in de week zonder ontbijt naar school en voldoet daarmee niet aan de ontbijtnorm. Een derde van de leerlingen (34%) eet dagelijks fruit en bijna vier op de tien scholieren (38%) eet dagelijks groente.
Roken, alcohol, drugs In Kennemerland rookt één op de tien leerlingen (9%) minstens één keer per week. Bij ruim zeven op de tien leerlingen (72%) wordt in huis nooit gerookt. In de afgelopen maand heeft een derde van de leerlingen (32%) alcohol gedronken. Van deze leerlingen zegt 40% dat hun ouders het goed vinden dat zij alcohol drinken. Ruim een vijfde van de leerlingen (22%) is binge-drinker, dat wil zeggen dat zij in de afgelopen maand minstens één keer 5 of meer drankjes bij één gelegenheid hebben gedronken. Zeven procent van de leerlingen heeft in de afgelopen maand hasj of wiet gebruikt.
Seksualiteit Veertien procent heeft geslachtsgemeenschap gehad. De helft van deze leerlingen (49%) gebruikt hierbij niet altijd een condoom.
Sociale media, gamen Eén op de tien leerlingen (9%) loopt risico op problematisch gebruik van sociale media. Zij raken bijvoorbeeld gestrest als ze geen sociale media kunnen gebruiken. Zes procent loopt risico op problematisch gamen. Zij vinden het bijvoorbeeld moeilijk om met gamen te stoppen.

Ga voor meer resultaten naar:

Alle resultaten regio Kennemerland
Resultaten regio Kennemerland, uitgesplitst naar geslacht, naar klas en naar onderwijstype

Terug naar: Belangrijkste resultaten regio Kennemerland