Leefstijl Haarlemmerliede en Spaarnwoude

De leefstijl van jongeren in Haarlemmerliede en Spaarnwoude is als volgt (als het gedrag bij minder dan 5 leerlingen voorkomt, worden de resultaten niet weergegeven):

Bewegen Acht op de tien leerlingen (79%) zijn lid van een sportvereniging. Drie kwart van de leerlingen (74%) beweegt gemiddeld minstens één uur per dag. Verder zit 55% gemiddeld meer dan twee uur per dag voor de tv en/of achter de computer (niet voor school).
Voeding Van de leerlingen gaat 6% minstens één dag in de week zonder ontbijt naar school en voldoet daarmee niet aan de ontbijtnorm. Vier op de tien leerlingen eten dagelijks fruit (41%) en een bijna even grote groep eet dagelijks groente (39%).
Roken, alcohol, drugs In Haarlemmerliede en Spaarnwoude rookt 4% van de leerlingen minstens één keer per week. Bij twee derde van de leerlingen (66%) wordt in huis
nooit gerookt. In de afgelopen maand heeft 29% van de leerlingen alcohol
gedronken. Van deze leerlingen zegt 40% dat hun ouders het goed vinden dat zij alcohol drinken. Een vijfde van de leerlingen (19%) is binge-drinker, dat wil zeggen dat zij in de afgelopen maand minstens één keer 5 of meer drankjes bij één gelegenheid hebben gedronken. Vijf procent van de leerlingen heeft in de afgelopen maand hasj of wiet gebruikt.
Seksualiteit Twaalf procent heeft geslachtsgemeenschap gehad. Van deze leerlingen gebruikt 50% hierbij niet altijd een condoom.
Sociale media, gamen Van de leerlingen loopt 9% risico op problematisch gebruik van sociale
media. Zij raken bijvoorbeeld gestrest als ze geen sociale media kunnen gebruiken.

Ga voor meer resultaten naar:

• Alle resultaten Haarlemmerliede en Spaarnwoude en regio Kennemerland
• Resultaten Haarlemmerliede en Spaarnwoude, uitgesplitst naar geslacht, naar klas en naar onderwijstype

Terug naar: Belangrijkste resultaten Haarlemmerliede en Spaarnwoude