Leefstijl Zandvoort

De leefstijl van jongeren in Zandvoort is als volgt:

Bewegen Zeven op de tien leerlingen (69%) zijn lid van een sportvereniging. Zeven op de tien leerlingen (69%) bewegen gemiddeld minstens één uur per dag. Verder zit 52% gemiddeld meer dan twee uur per dag voor de tv en/of achter de computer (niet voor school).
Voeding Van de leerlingen gaat 21% minstens één dag in de week zonder ontbijt naar school en voldoet daarmee niet aan de ontbijtnorm. Een derde van de leerlingen (32%) eet dagelijks fruit en een grotere groep (37%) eet dagelijks groente.
Roken, alcohol, drugs In Zandvoort rookt 10% van de leerlingen minstens één keer per week. Bij
zes op de tien leerlingen (61%) wordt in huis nooit gerookt. In de afgelopen maand heeft 37% van de leerlingen alcohol gedronken. Van deze leerlingen zegt 42% dat hun ouders het goed vinden dat zij alcohol drinken. Ruim een kwart van de leerlingen (27%) is binge-drinker, dat wil zeggen dat zij in de afgelopen maand minstens één keer 5 of meer drankjes bij één gelegenheid hebben gedronken. Negen procent van de leerlingen heeft in de afgelopen maand hasj of wiet gebruikt.
Seksualiteit Achttien procent van de leerlingen heeft geslachtsgemeenschap gehad. Van deze leerlingen gebruikt 58% hierbij niet altijd een condoom.
Sociale media, gamen Van de leerlingen loopt 9% risico op problematisch gebruik van sociale
media. Zij raken bijvoorbeeld gestrest als ze geen sociale media kunnen gebruiken. Vier procent loopt risico op problematisch gamen. Zij vinden het bijvoorbeeld moeilijk om met gamen te stoppen.

Ga voor meer resultaten naar:

Alle resultaten Zandvoort en regio Kennemerland
Resultaten Zandvoort, uitgesplitst naar geslacht, naar klas en naar onderwijstype

Terug naar: Belangrijkste resultaten Zandvoort