Leefstijl Velsen

De leefstijl van jongeren in Velsen is als volgt:

Bewegen Acht op de tien leerlingen (79%) zijn lid van een sportvereniging. Ruim twee derde van de leerlingen (68%) beweegt gemiddeld minstens één uur per dag. Ruim de helft (52%) zit gemiddeld meer dan twee uur per dag voor de tv en/of achter de computer (niet voor school).
Voeding Veertien procent van de scholieren gaat minstens één dag in de week zonder ontbijt naar school en voldoet daarmee niet aan de ontbijtnorm. Een derde van de scholieren (33%) eet dagelijks fruit. Drie op de tien leerlingen (31%) eten dagelijks groente.
Roken, alcohol, drugs Eén op de tien leerlingen (9%) rookt minstens één keer per week. Bij zeven op de tien leerlingen (70%) wordt in huis nooit gerookt. In de afgelopen maand hebben bijna vier op de tien leerlingen (37%) alcohol gedronken. Van deze leerlingen zegt 41% dat hun ouders het goed vinden dat zij alcohol drinken. Een kwart van de scholieren (26%) is binge-drinker, wat wil zeggen dat zij in de afgelopen maand minstens één keer 5 of meer drankjes bij één gelegenheid hebben gedronken. Zeven procent van de scholieren heeft in de afgelopen maand hasj of wiet gebruikt.
Seksualiteit Veertien procent van de scholieren heeft geslachtsgemeenschap gehad. De helft van de leerlingen (51%) gebruikt hierbij niet altijd een condoom
Sociale media, gamen Van de leerlingen loopt 8% risico op problematisch gebruik van sociale
media. Zij raken bijvoorbeeld gestrest als ze geen sociale media kunnen gebruiken. Zeven procent loopt risico op problematisch gamen. Zij vinden het bijvoorbeeld moeilijk om met gamen te stoppen.

Ga voor meer resultaten naar:

Alle resultaten Velsen en regio Kennemerland
Resultaten Velsen, uitgesplitst naar geslacht, naar klas en naar onderwijstype

Terug naar: Belangrijkste resultaten Velsen