Leefstijl Uitgeest

De leefstijl van jongeren in Uitgeest is als volgt:

Bewegen Drie kwart van de leerlingen (76%) is lid van een sportvereniging. Ruim drie kwart (77%) beweegt gemiddeld minstens één uur per dag. Zes op de tien leerlingen (59%) zitten gemiddeld meer dan twee uur per dag voor de tv en/of achter de computer (niet voor school).
Voeding Dertien procent van de scholieren gaat minstens één dag in de week zonder ontbijt naar school en voldoet daarmee niet aan de ontbijtnorm. Ruim een derde van de scholieren (35%) eet dagelijks fruit. Een kwart van de leerlingen (24%) eet dagelijks groente.
Roken, alcohol, drugs Eén op de tien leerlingen (9%) rookt minstens één keer per week. Bij zeven op de tien leerlingen (70%) wordt in huis nooit gerookt. In de afgelopen maand heeft ruim vier op de tien leerlingen (42%) alcohol gedronken. Van deze leerlingen zegt 54% dat hun ouders het goed vinden dat zij alcohol drinken. Drie op de tien scholieren (30%) zijn binge-drinker, wat wil zeggen dat zij in de afgelopen maand minstens één keer 5 of meer drankjes bij één gelegenheid hebben gedronken. Vijf procent van de scholieren heeft in de afgelopen maand hasj of wiet gebruikt.
Seksualiteit Veertien procent van de scholieren heeft geslachtsgemeenschap gehad. Bijna zes op de tien leerlingen (57%) gebruiken hierbij niet altijd een condoom
Sociale media, gamen Eén op de tien scholieren (10%) loopt risico op problematisch gebruik van sociale media. Zij raken bijvoorbeeld gestrest als ze geen sociale media kunnen gebruiken. Eveneens één op de tien scholieren (10%) loopt risico op problematisch gamen. Zij vinden het bijvoorbeeld moeilijk om met gamen
te stoppen.

Ga voor meer resultaten naar:

Alle resultaten Uitgeest en regio Kennemerland
Resultaten Uitgeest, uitgesplitst naar geslacht, naar klas en naar onderwijstype

Terug naar: Belangrijkste resultaten Uitgeest