Leefstijl Heemstede

De leefstijl van jongeren in Heemstede is als volgt:

Bewegen Bijna negen op de tien leerlingen (87%) zijn lid van een sportvereniging. Ruim drie kwart (76%) beweegt gemiddeld minstens één uur per dag. De helft van de leerlingen (49%) zit gemiddeld meer dan twee uur per dag voor de tv en/of achter de computer (niet voor school).
Voeding Eén op de tien scholieren (10%) gaat minstens één dag in de week zonder ontbijt naar school en voldoet daarmee niet aan de ontbijtnorm. Vier op de tien scholieren (39%) eten dagelijks fruit. Ruim de helft van de leerlingen (53%) eet dagelijks groente.
Roken, alcohol, drugs Dertien procent van de leerlingen rookt minstens één keer per week. Bij drie kwart van de leerlingen (75%) wordt in huis nooit gerookt. In de afgelopen maand heeft ruim een derde van de leerlingen (36%) alcohol gedronken. Van deze leerlingen zegt 36% dat hun ouders het goed vinden dat zij alcohol drinken. Een kwart van de scholieren (26%) is binge-drinker, wat wil zeggen dat zij in de afgelopen maand minstens één keer 5 of meer drankjes bij één gelegenheid hebben gedronken. Eén op de tien scholieren (10%) heeft in de afgelopen maand hasj of wiet gebruikt.
Seksualiteit Veertien procent van de scholieren heeft geslachtsgemeenschap gehad. Hierbij gebruikt 46% van de leerlingen niet altijd een condoom
Sociale media, gamen Zes procent van de scholieren loopt risico op problematisch gebruik van sociale media. Zij raken bijvoorbeeld gestrest als ze geen sociale media kunnen gebruiken. Vijf procent van de scholieren loopt risico op problematisch gamen. Zij vinden het bijvoorbeeld moeilijk om met gamen
te stoppen.

Ga voor meer resultaten naar:

Alle resultaten Heemstede en regio Kennemerland
Resultaten Heemstede, uitgesplitst naar geslacht, naar klas en naar onderwijstype

Terug naar: Belangrijkste resultaten Heemstede