Leefstijl Heemskerk

De leefstijl van jongeren in Heemskerk is als volgt:

Bewegen Bijna drie kwart van de jongeren (73%) is lid van een sportvereniging. Bijna twee derde van de leerlingen (64%) beweegt gemiddeld minstens één uur per dag. Verder zit 54% gemiddeld meer dan twee uur per dag voor de tv en/of achter de computer (niet voor school).
Voeding Zestien procent van de scholieren gaat minstens één dag in de week zonder ontbijt naar school en voldoet daarmee niet aan de ontbijtnorm. Drie op de tien leerlingen (31%) eten dagelijks fruit, 28% eet dagelijks groente.
Roken, alcohol, drugs

Zeven procent van de leerlingen rookt minstens één keer per week. Bij 72% van de leerlingen wordt in huis nooit gerookt. In de afgelopen maand heeft 34% van de leerlingen alcohol gedronken. Van deze leerlingen zegt 45% dat hun ouders het goed vinden dat zij alcohol drinken. Bijna een kwart van de scholieren (23%) is binge-drinker, wat wil zeggen dat zij in de afgelopen maand minstens één keer 5 of meer drankjes bij één gelegenheid hebben gedronken. Vijf procent van de scholieren heeft in de afgelopen maand hasj of wiet gebruikt.

Seksualiteit

Dertien procent van de scholieren heeft geslachtsgemeenschap gehad. De helft (49%) gebruikt hierbij niet altijd een condoom.

Sociale media, gamen Van de leerlingen loopt 10% risico op problematisch gebruik van sociale
media. Zij raken bijvoorbeeld gestrest als ze geen sociale media kunnen gebruiken. Zeven procent loopt risico op problematisch gamen. Zij vinden het bijvoorbeeld moeilijk om met gamen te stoppen.

Ga voor meer resultaten naar:

Alle resultaten Heemskerk en regio Kennemerland
Resultaten Heemskerk, uitgesplitst naar geslacht, naar klas en naar onderwijstype

Terug naar: Belangrijkste resultaten Heemskerk