Leefstijl Haarlemmermeer

De leefstijl van jongeren in Haarlemmermeer is als volgt:

Bewegen Drie kwart van de leerlingen (74%) is lid van een sportvereniging. Twee derde van de leerlingen (66%) beweegt gemiddeld minstens één uur per dag. Ruim de helft (53%) zit gemiddeld meer dan twee uur per dag voor de tv en/of achter de computer (niet voor school).
Voeding Zestien procent van de scholieren gaat minstens één dag in de week zonder ontbijt naar school en voldoet daarmee niet aan de ontbijtnorm. Drie op de tien scholieren (31%) eten dagelijks fruit. Ruim een derde van de leerlingen eet dagelijks groente (36%).
Roken, alcohol, drugs Acht procent van de leerlingen rookt minstens één keer per week. Bij drie kwart van de leerlingen (75%) wordt in huis nooit gerookt. In de afgelopen maand hebben drie op de tien leerlingen (29%) alcohol gedronken. Van deze leerlingen zegt 41% dat hun ouders het goed vinden dat zij alcohol drinken. Een vijfde van de scholieren (19%) is binge-drinker, wat wil zeggen dat zij in de afgelopen maand minstens één keer 5 of meer drankjes bij één gelegenheid hebben gedronken. Vijf procent van de scholieren heeft in de afgelopen maand hasj of wiet gebruikt.
Seksualiteit Vijftien procent van de scholieren heeft geslachtsgemeenschap gehad. De helft van de leerlingen (50%) gebruikt hierbij niet altijd een condoom
Sociale media, gamen Eén op de tien leerlingen (9%) loopt risico op problematisch gebruik van sociale media. Zij raken bijvoorbeeld gestrest als ze geen sociale media kunnen gebruiken. Zeven procent loopt risico op problematisch gamen. Zij vinden het bijvoorbeeld moeilijk om met gamen te stoppen.

Ga voor meer resultaten naar:

• Alle resultaten Haarlemmermeer en regio Kennemerland
• Resultaten Haarlemmermeer, uitgesplitst naar geslacht, naar klas en naar onderwijstype

Terug naar: Belangrijkste resultaten Haarlemmermeer