Leefstijl Haarlem

De leefstijl van jongeren in Haarlem is als volgt:

Bewegen Zeven op de tien leerlingen (70%) zijn lid van een sportvereniging. Twee derde van de leerlingen (65%) beweegt gemiddeld minstens één uur per dag. Verder zit 50% gemiddeld meer dan twee uur per dag voor de tv en/of achter de computer (niet voor school).
Voeding Van de leerlingen gaat 15% minstens één dag in de week zonder ontbijt naar school en voldoet daarmee niet aan de ontbijtnorm. Vier op de tien leerlingen (39%) eten dagelijks fruit en een iets grotere groep (44%) eet dagelijks groente.
Roken, alcohol, drugs In Haarlem rookt 10% van de leerlingen minstens één keer per week. Bij zeven op de tien leerlingen (69%) wordt in huis nooit gerookt. In de afgelopen maand heeft 30% van de leerlingen alcohol gedronken. Van deze leerlingen zegt 36% dat hun ouders het goed vinden dat zij alcohol drinken. Een vijfde van de leerlingen (20%) is binge-drinker, dat wil zeggen dat zij in de afgelopen maand minstens één keer 5 of meer drankjes bij één gelegenheid hebben gedronken. Acht procent van de leerlingen heeft in de afgelopen maand hasj of wiet gebruikt.
Seksualiteit Veertien procent heeft geslachtsgemeenschap gehad. Van deze leerlingen gebruikt 47% hierbij niet altijd een condoom.
Sociale media, gamen Van de leerlingen loopt 9% risico op problematisch gebruik van sociale media. Zij raken bijvoorbeeld gestrest als ze geen sociale media kunnen gebruiken. Zes procent loopt risico op problematisch gamen. Zij vinden het bijvoorbeeld moeilijk om met gamen te stoppen.

Ga voor meer resultaten naar:

• Alle resultaten gemeente Haarlem en regio Kennemerland
• Resultaten gemeente Haarlem, uitgesplitst naar geslacht, naar klas en naar onderwijstype

Terug naar: Belangrijkste resultaten Haarlem