Leefstijl Bloemendaal

De leefstijl van jongeren in Bloemendaal is als volgt:

Bewegen Bijna negen op de tien leerlingen (88%) zijn lid van een sportvereniging. Bijna acht op de tien leerlingen (78%) bewegen gemiddeld minstens één uur per dag. Verder zit 39% gemiddeld meer dan twee uur per dag voor de tv en/of achter de computer (niet voor school).
Voeding Van de leerlingen gaat 7% minstens één dag in de week zonder ontbijt naar school en voldoet daarmee niet aan de ontbijtnorm. Bijna de helft van de leerlingen (47%) eet dagelijks fruit en een grotere groep (58%) eet dagelijks groente.
Roken, alcohol, drugs In Bloemendaal rookt 9% van de leerlingen minstens één keer per week. Bij acht op de tien leerlingen (80%) wordt in huis nooit gerookt. In de afgelopen maand heeft 39% van de leerlingen alcohol gedronken. Van deze leerlingen zegt 36% dat hun ouders het goed vinden dat zij alcohol drinken. Een kwart van de leerlingen (25%) is binge-drinker, dat wil zeggen dat zij in de afgelopen maand minstens één keer 5 of meer drankjes bij één gelegenheid hebben gedronken. Acht procent van de leerlingen heeft in de afgelopen maand hasj of wiet gebruikt.
Seksualiteit Tien procent heeft geslachtsgemeenschap gehad. Van deze leerlingen gebruikt 39% hierbij niet altijd een condoom.
Sociale media, gamen Van de leerlingen loopt 6% risico op problematisch gebruik van sociale media. Zij raken bijvoorbeeld gestrest als ze geen sociale media kunnen gebruiken. Vier procent loopt risico op problematisch gamen. Zij vinden het bijvoorbeeld moeilijk om met gamen te stoppen.

Ga voor meer resultaten naar:

• Alle resultaten Bloemendaal en regio Kennemerland
• Resultaten Bloemendaal, uitgesplitst naar geslacht, naar klas en naar onderwijstype

Terug naar: Belangrijkste resultaten Bloemendaal