Leefstijl Beverwijk

De leefstijl van jongeren in Beverwijk is als volgt:

Bewegen Zeven op de tien leerlingen (71%) zijn lid van een sportvereniging. Zes op de tien leerlingen (60%) bewegen gemiddeld minstens één uur per dag. Verder zit 54% gemiddeld meer dan twee uur per dag voor de tv en/of achter de computer (niet voor school).
Voeding Van de leerlingen gaat 16% minstens één dag in de week zonder ontbijt naar school en voldoet daarmee niet aan de ontbijtnorm. Bijna drie op de tien leerlingen eten dagelijks fruit (28%) en een even grote groep eet dagelijks groente (28%).
Roken, alcohol, drugs In Beverwijk rookt 7% van de leerlingen minstens één keer per week. Bij twee derde van de leerlingen (67%) wordt in huis nooit gerookt. In de afgelopen maand heeft 31% van de leerlingen alcohol gedronken. Van deze leerlingen zegt 41% dat hun ouders het goed vinden dat zij alcohol drinken. Ruim een vijfde van de leerlingen (22%) is binge-drinker, dat wil zeggen dat zij in de afgelopen maand minstens één keer 5 of meer drankjes bij één gelegenheid hebben gedronken. Vijf procent van de leerlingen heeft in de afgelopen maand hasj of wiet gebruikt.
Seksualiteit Dertien procent heeft geslachtsgemeenschap gehad. Van deze leerlingen gebruikt 46% hierbij niet altijd een condoom.
Sociale media, gamen Van de leerlingen loopt 8% risico op problematisch gebruik van sociale
media. Zij raken bijvoorbeeld gestrest als ze geen sociale media kunnen gebruiken. Zes procent loopt risico op problematisch gamen. Zij vinden het bijvoorbeeld moeilijk om met gamen te stoppen.

Ga voor meer resultaten naar:

• Alle resultaten Beverwijk en regio Kennemerland
• Resultaten Beverwijk, uitgesplitst naar geslacht, naar klas en naar onderwijstype

Terug naar: Belangrijkste resultaten Beverwijk