Ongediertebestrijding

Ongedierte, zoals ratten en muizen, kunnen overlast en schade toebrengen aan en rond uw huis en in sommige gevallen ziekten overbrengen. Hebt u last van ongedierte, informeer dan bij uw gemeente of zij ongedierte bestrijden. GGD Kennemerland heeft geen rol bij de bestrijding.

Vaststellen type ongedierte
In overleg met de afdeling Medische Milieukunde van GGD Kennemerland, kunt u met beestjes langskomen. Met behulp van een microscoop kunnen we kijken om welk type ongedierte het gaat. Het kan zijn dat wij u voor deze bepaling moeten doorverwijzen naar het Kenniscentrum voor Dierplagen (KAD) in Wageningen. Bijvoorbeeld wanneer het beestje te groot is om te bekijken onder een microscoop. Het KAD berekent kosten voor deze bepaling (ook wel determinatie genoemd).

We komen niet bij particulieren of bedrijven op (huis)bezoek.

Gezondheidsklachten
Hebt u gezondheidsklachten die te maken (kunnen) hebben met ongedierte, neem dan contact op met uw huisarts. Voor algemene informatie over gezondheidsklachten door ongedierte kunt u bij de afdeling Medische Milieukunde terecht.

Hebt u vragen
De afdeling Medische Milieukunde is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09.00-17.00 uur op telefoonnummer 023-5159500 of per e-mail mmk@ggdkennemerland.nl.