Ook Heemskerk is sinds oktober 2014 JOGG gemeente

In een JOGG-gemeente werken alle lokale partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, recreatie, woningbouw, welzijn en de media samen om gezond eten en bewegen voor jongeren zo gemakkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken. In Heemskerk gaat de samenwerking plaatsvinden onder de noemer: Heel Heemskerk. Uiteraard zijn wij als GGD nauw betrokken.

Heel Heemskerk is vooral gericht op het aanbrengen van samenhang in activiteiten en het tot stand brengen van een effectieve samenwerking tussen lokale partijen: Samenwerken aan een gezonde jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving.

Floricultura Een van de eerste activiteiten die door een lokale partij georganiseerd is, is de actiemaand ‘Gezond Werken begint bij jezelf’ bij Floricultura in Heemskerk. Medewerkers ontvingen in de maand maart een attentie wanneer zij op de fiets naar het werk kwamen. Een week lang is er gratis fruit en verse jus, daarnaast een work-out in de pauze. Op 29 maart was er een wandeling in de duinen. De activiteiten worden ondersteund met promotiemateriaal van JOGG.

Kennemer College Mavo Op de dag van de Leerplicht (19 maart) heeft op het Kennemer College dit jaar in het teken gestaan van Jongeren op Gezond Gewicht. Alle leerlingen die op tijd op school kwamen ontvingen uit handen van Wethouder Schoorl een gezonde beloning. De appels en mandarijnen vonden gretig aftrek. Naast aandacht voor onderwijs is er zo ook aandacht geweest voor het dagelijks eten van vers fruit.

Welschap Kinderopvang In de maanden mei en juni gaat Welschap Kinderopvang actief het drinken van water promoten. Wethouder Cees Beentjes geeft de aftrap van deze campagne om zoete drankjes te vervangen door water, door het aanbieden van drinkwaterpakketten aan de leidsters en peuters. Het pakket bevat voor elk kind een oefenbeker, een informatie- en knutselpakket om de drinkwateractiviteiten in de peutergroepen aantrekkelijk te maken én een informatiefolder voor ouders.

Wilt u meer weten:
-Marja Pronk Regisseur, JOGG Heemskerk, 06-40323444
-Danielle Boot, GGD Kennemerland, 06-55285936